HOME
Home » Blog & SEO » Penyedia Web Hosting Di Malaysia

Penyedia Web Hosting Di Malaysia

Posted at | Categorised in Blog & SEO

Apa itu web hosting? Ramai yang masih belum berpengetahuan dalam bidang web hosting. Ini mungkin berlaku kerana mereka tidak pernah mendengarnya atau tidak mahu belajar mengenainya. Namun, apa yang perlu anda fahami ialah web hosting sangat penting untuk laman web perniagaan. Sebelum kita mengetahui lebih mendalam mengenai kelebihan pengambilan penyedia web hosting, mari kita beri tahu anda terlebih dahulu mengenai apa itu web hosting.

Perkhidmatan hosting web di Malaysia pada dasarnya adalah perkhidmatan di mana fail laman web anda dimuat naik ke internet. Hasilnya, laman web anda akan dapat diakses oleh sesiapa sahaja yang mempunyai sambungan internet. Walaupun anda berpotensi menjadi tuan rumah pelayan laman web anda dari rumah, terdapat beberapa kelebihan untuk menyewa penyedia hosting web.

Kelebihan Menyewa Penyedia Web Hosting
Memberi Kredibiliti Ke Laman Web Anda

Salah satu kelebihan utama pengambilan penyedia perkhidmatan hosting web ialah mereka akan membantu meningkatkan perkhidmatan laman web anda untuk pelanggan anda dengan profesionalisme mereka dalam web hosting. Melalui alat pengurusan e-mel mereka, perkhidmatan hosting web akan membantu anda membuat alamat e-mel yang khusus untuk domain laman web anda.

Ini supaya semasa anda berinteraksi dengan pelanggan melalui e-mel, akan lebih mudah bagi mereka untuk memahami dan mengenali syarikat mana anda berasal. Hasil daripada komunikasi pelanggan-pelanggan yang lebih diperibadikan melalui e-mel, akan ada lebih sedikit insiden ketidakamanan pengguna. Selain itu, ia juga akan memberikan kredibiliti ke laman web anda.

Meningkatkan Kehadiran Digital Anda

Kelebihan lain dari pengambilan penyedia perkhidmatan hosting web ialah mereka akan membantu meningkatkan kehadiran digital anda di kalangan pengunjung. Seperti yang kita semua tahu, semuanya boleh didapati dalam talian selagi kita mempunyai akses internet. Ini kerana internet adalah kaedah menjimatkan perniagaan anda kepada pelanggan yang paling menjimatkan dan berkesan.

Dengan meningkatkan keterlihatan dan penjenamaan dalam talian anda, anda dapat memastikan bahawa laman web anda akan lebih dikenali di kalangan pelanggan yang akan meningkatkan jumlah pelawat ke sana. Jenama anda akan laku dengan cepat sekiranya anda mempunyai hosting dan nama domain yang betul.

Penyedia Web Hosting Di Malaysia

Lihat penyedia perkhidmatan web hosting termaju dan berpatutan di Malaysia yang terkenal di kalangan pelanggan mereka kerana profesionalisme dan perkhidmatan yang cekap.

1. Syntech Web Hosting

Perkhidmatan hosting laman web yang disediakan oleh Syntech Web Hosting memang terkenal. Kakitangan mereka juga cekap dalam merancang dan membuat laman web yang cekap. Anda akan mempunyai laman web yang mesra pengguna dan menarik jika anda memilih Syntech Web Hosting untuk menguruskan reka bentuk laman web anda. Bukan itu sahaja, tetapi anda tidak perlu risau laman web ini tidak berfungsi dengan baik.

Butiran Perniagaan
Lokasi: 35, Jalan Seri Impian 1, Taman Impian Emas, 81300 Skudai, Johor, Malaysia.

Hubungi: 07 – 555 9518-016 – 740 3998-016 – 761 8518

E-mel: sales@synctech.com.my

2. ServerFreakPenyedia Web Hosting Di Malaysia

ServerFreak telah memantapkan dirinya sebagai salah satu pembekal web hosting premium Malaysia yang paling terkenal sejak 18 tahun yang lalu. ServerFreak adalah syarikat hosting web yang menawarkan pelbagai perkhidmatan dengan harga yang berpatutan. Ini menjamin bahawa pelanggan mungkin mempunyai laman web yang berjalan dengan berkesan sambil tetap sesuai dengan anggaran mereka.

Butiran Perniagaan
Lokasi: 12A, Jalan Teluk Pulai KS / 1, 41100 Klang, Selangor, Malaysia

Hubungi: 03 – 2780 3873-03 – 3371 2564-03 – 3371 2745

E-mel: sales@serverfreak.com

Services

  • WordPress Hosting
  • cPanel Web Hosting
  • cPanel Reseller Hosting
  • Directadmin Unlimited Reseller Hosting
  • Windows Enterprise Hosting
  • Ecommerce Hosting
  • Ecommerce Hosting Pro
  • Semi-Dedicated Hosting

3. Shinjiru

Shinjiru adalah salah satu perkhidmatan web hosting terbaik yang beribu pejabat di Malaysia yang mendorong pemilik perniagaan untuk menjadi digital dengan menyediakan platform untuk usaha masa depan. Shinjiru membantu perniagaan dengan alat hosting web mereka yang berkesan. Ini menjadikan mereka salah satu syarikat hosting web yang paling terkenal di Malaysia.

Butiran Perniagaan
Lokasi: No.19-2, Wisma Laxton, Jalan Desa, Taman Desa, Off Jalan Klang Lama, 58100 Kuala Lumpur, Malaysia.

Hubungi: 03 – 7987 1191-017 – 2163 569

E-mel: contactus@shinjiru.com.my

4. VPS Malaysia

VPS Malaysia adalah perniagaan web hosting yang terkenal di Malaysia yang memberi tumpuan untuk menyediakan perkhidmatan yang boleh dipercayai kepada pelanggannya. Mereka menggunakan teknologi terbaru untuk membuat laman web yang berfungsi dengan lancar dan selamat menggunakan perkhidmatan web hosting kos rendah mereka.

Butiran Perniagaan
Lokasi: Pusat Pertukaran Komputer 2, 7118, Jalan Impact, Cyberjaya, 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia

Hubungi: 03 – 2149 9314

E-mel: sales@vpsmalaysia.com.my

Harap anda akan membuat keputusan yang bijak dalam hal pengambilan penyedia perkhidmatan hosting web untuk meningkatkan laman web anda yang dapat diakses oleh pengguna. Selain itu, jika anda ingin menyewa syarikat untuk menjenamakan semula laman web anda, periksa syarikat reka bentuk web yang terkenal dengan laman web mereka yang menarik dan mesra pengguna.

Bolehkah Anda Buat Duit Dengan Blog Di Malaysia?
Bolehkah Anda Buat Duit Dengan Blog Di Malaysia?

Tags :

Related Post to Penyedia Web Hosting Di Malaysia

Cara Menjadi Youtuber Dalam 14 Langkah Mudah

Cara Menjadi Youtuber Yang Berjaya Dengan 14 Langkah Mudah

Posted at

Cara Menjadi Youtuber Yang Berjaya Dengan 14 Langkah Mudah – Tertanya-tanya bagaimana menjadi YouTuber? Anda ada idea hebat tetapi tak tahu bagaimana melakukannya? Blog... Read More

Mengapa Perlu Promosikan Channel YouTube Anda?

Mengapa Perlu Promosikan Channel YouTube Anda?

Posted at

Mengapa Perlu Promisikan Channel YouTube Anda? – Promosi YouTube dapat membantu anda mengembangkan saluran (channel) dan mempromosikan kandungan dalam beberapa arah sekaligus. Selalunya, mempromosikan... Read More

Cara Membuat Fail robots.txt di cPanel

Posted at

Sekiranya anda pernah membina laman web anda sendiri, anda mungkin pernah mendengar fail robotx.txt dan bertanya-tanya, untuk apa fail ini? Anda berada di tempat... Read More

Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Kemudian Baca Ini!

Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Baca Ini!

Posted at

Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Kemudian Baca Ini! Saya tahu bahawa setiap pembaca blog ini mengunjungi dan membacanya untuk mempelajari sesuatu yang berguna dan... Read More

Cara Memulakan Blog Sendiri

Cara Memulakan Blog Sendiri Dalam 10 Minit (Atau Kurang)

Posted at

Cara Memulakan Blog Sendiri! Selamat mengambil langkah pertama untuk membina blog anda sendiri dengan BERTINDAK SEKARANG!. Saya akan memandu anda melalui 5 langkah mudah... Read More