HOME
Home » Auto » Review Pandang Pertama Aprillia RS660

Review Pandang Pertama Aprillia RS660

Posted at | Categorised in Auto

Review Pandang Pertama Aprillia RS660 – Aprillia RS 660 yang baru sangat menyeronokkan, dan pecutannya cukup pantas untuk membuatkan anda tersengih! Pada beberapa tahun yang lalu semasa perbincangan mengenai model masa depan, seseorang di Aprilia bertanya seperti apa motosikal yang dikuasakan oleh separuh dari RSV4 V-four?

Baiklah, anda melihatnya, dan saya menghabiskan masa sejauh 200 batu di bukit di atas Santa Barbara, California.

Aprillia RS 660 yang baru sangat menyeronokkan, dan pecutannya cukup pantas untuk membuatkan anda tersengih!. Ia mempunyai enjin ringkas-kembar selari yang mengepam 100 kuasa kuda dan tork 49 torque pada engkol melalui penalaan “hot-rod”, dan ia dibungkus dalam bingkai spar kembar aluminium dan sarat dengan- komponen spesifikasi dan setiap ciri elektronik yang dapat anda bayangkan. Semua diberitahu, RS dikatakan mempunyai berat 182.798 kilogram dan dengan tangki sebesar 15 liter, dan ia akan berada di pasaran pada bulan Disember denganĀ  hargaRM65K.

Review Pandang Pertama Aprillia RS660

Review Pandang Pertama Aprillia RS660Review Pandang Pertama Aprillia RS660 – revzilla.com

Sepenuhnya baru dengan “lightweight twin”

Jangan biarkan DNA RSV4 atau kelihatan tidak kasar mengelirukan anda. Bertentangan dengan persepsi umum, RS 660 bukan motorsikal lumba yang berlampu. Ia dirancang untuk menyesuaikan diri pada waktu trek sesekali, tentu saja, tetapi yang pertama dan paling utama ia bertujuan untuk cemerlang di lebuhraya, jalan raya biasa, dan bahkan jalan-jalan dalam bandar di dunia nyata.

Dari segi sejarah, kelas 650 cc mesra bajet dan sederhana – bagus untuk pemula dan bagi penunggang pragmatik, tetapi tidak begitu menarik atau canggih. Sementara itu, supersport 600 cc telah berkembang semata-mata untuk dan di dalam batasan perlumbaan, menjadikannya terlalu agresif (dari segi posisi menunggang, pengaturan suspensi, dan karakter mesin) untuk penggunaan sehari-hari.

Review Pandang Pertama Aprillia RS660Review Pandang Pertama Aprillia RS660 – revzilla.com

Tidak pernah ada jalan tengah, walaupun banyak pelumba (termasuk saya) telah menaiki SV650s dan MT-07s dengan suspensi GSX-R atau YZF-R6 dan R1 brake ditempa sedemikian rupa.

Akhirnya, seseorang telah memikirkan semula kategori lightweight twin dengan cara yang selalu diinginkan oleh kebanyakan kita. Aprilia membersihkan papan tulis dengan bersih dan menarik, merekabentuk motorsikal dengan sifat yang mudah didekati dan serba boleh yang kita semua gemari mengenai lightweight twin, dan menggabungkannya dengan prestasi yang lebih tulen dan komponen yang lebih tinggi. Selain itu, RS 660 menawarkan tahap teknologi yang tidak dapat ditandingi oleh cc 600-an.

Spesefikasi Enjen

Aprilia menggunakan enjen kembar selari dengan engkol 270 darjah demi ukuran, kebebasan reka bentuk, dan watak. Terdapat beberapa kebenaran mengenai “half an RSV4 RSV4”, walaupun Aprilia tidak hanya melihat sebuah tabung silinder dari 1100 cc. Itu hanya akan meninggalkan kita dengan 539 cc, yang tidak akan kompetitif. Sebaliknya, Aprilia menggunakan lubang 81.0 mm yang sama dengan 1100, tetapi piston meluncur melalui stroke 63.9 mm untuk anjakan total 659 cc. Pakej yang dihasilkannya ringkas, menawarkan kelebihan dari segi berat, penempatan mesin, peralihan ekzos, dan ergonomi penunggang. Tuntutan Aprilia 100 kuasa kuda diukur pada engkol, yang bermaksud kemungkinan 85 atau lebih kuas kuda diletakkan di roda belakang.

Review Pandang Pertama Aprillia RS660Review Pandang Pertama Aprillia RS660 – Kevin Wing

Susun atur dua silinder juga menawarkan penyebaran daya yang mudah diakses, dengan sikap yang serupa dengan kembar V, berkat susunan tembakan engkol yang tidak rata. Sekiranya anda belum menunggang dua silinder kembar 270 darjah, ini adalah dunia yang sangat berbeza dengan rasa getaran dari susunan tradisional 180 darjah yang digunakan dalam Kawasaki Ninja 300 atau 650.

Trickle-down RSV4 meluas ke bentuk ruang dan port pembakaran, yang merupakan aspek penting dari enjin berprestasi tinggi. Seperti nisbah mampatan yang tinggi, dan 660 naik dengan angka 13.5: 1 yang curam. Ya, anda perlu menggunakan gas premium. Piston memeras dengan rakus yang menghasilkan haba terlalu panas, jadi jet minyak menyebar ke bahagian bawah kubah dan ada penukar haba minyak / air agar minyak enjen tetap sejuk. Ini bukan teknologi baru, tetapi jarang berlaku di segmen ini.

CR-V Pembawa Standard Untuk SUV

Tags :

Related Post to Review Pandang Pertama Aprillia RS660

Superbike Aprilia RSV4 2021 Yang Terbaru Lebih MENGANCAM!

Superbike Aprilia RSV4 2021 Yang Terbaru Lebih MENGANCAM!

Posted at

Hei kawan! Ini adalah Kilang Superbike Aprilia RSV4 2021 yang baru. Kelajuan tertinggi Aprilia RSV4 baru ialah 305 km / jam. Tidak dapat disangkal... Read More