HOME
Home » Umum » Satu dorongan baru. Mengapa Bitcoin mungkin berharga USD 100K tahun ini?

Satu dorongan baru. Mengapa Bitcoin mungkin berharga USD 100K tahun ini?

Posted at August 7th, 2022 | Categorised in Umum

Sepanjang tiga bulan (Jan 2021) yang lalu, mata wang kripto utama telah meningkat tiga kali ganda dalam harga. Pakar telah menamakan keadaan di mana ia akan berkembang dua kali lagi tahun ini.

Pada malam 18 Mac, harga Bitcoin sekali lagi menghampiri paras $60K. Mata wang kripto pertama mula berkembang secara aktif dalam harga selepas ia memecahkan paras $20K pada Disember tahun lepas. Nilai mata wang kripto telah meningkat tiga kali ganda dalam masa tiga bulan.

Satu dorongan baru. Mengapa Bitcoin mungkin berharga USD 100K tahun ini?

Satu dorongan baru. Mengapa Bitcoin mungkin berharga USD 100K tahun ini?

Kini ramai peniaga dan pelabur menjangkakan pertumbuhan harga mata wang kripto pertama ke tanda penting seterusnya $100K. Pengguna Twitter juga melancarkan flash mob, di mana mereka memasang foto dengan “mata laser” dalam avatar dan berjanji untuk tidak mengubahnya sehingga Bitcoin akan mencapai $100K.

Dalam flash mob sertai anak lelaki John Lennon Sean, Ketua Pegawai Eksekutif Tesla Elon Musk, pengasas bersama Morgan Creek Digital Anthony Pompliano dan lain-lain. Pada masa yang sama, pengasas Heisenberg Capital, Max Kaiser, meramalkan bahawa pertumbuhan inflasi mata wang negara boleh menyebabkan Bitcoin melebihi tanda $100K dan mencapai tahap $220K pada tahun ini.

Ramai pakar bersetuju bahawa kebarangkalian bahawa mata wang kripto pertama pada tahun 2021 akan naik harga kepada $100K adalah sangat tinggi. Dinamik Bitcoin pada masa ini hampir sempurna sepadan dengan dinamik aset dengan nilai defisit. Menurut model penilaian Stok-ke-Alir (digunakan untuk menganggarkan nilai aset defisit), matlamat $100K boleh dicapai tahun ini.

Minat pemain institusi

Sebab pertama untuk pertumbuhan sebut harga Bitcoin adalah permintaan yang tinggi untuk mata wang kripto pertama daripada pemain institusi, pakar nota FXOpen. Minat mereka semakin meningkat dengan latar belakang nilai rekod mata wang kripto utama dan hanya akan merangsang pertumbuhannya pada masa hadapan.

Dasar Rizab Persekutuan AS dan ketidakstabilan ekonomi yang timbul akibat daripada pelepasan dolar baharu yang belum pernah berlaku sebelum ini mungkin memainkan peranan dalam pertumbuhan harga Bitcoin.

Jika senario Stock-to-Flow akan terus direalisasikan, maka harga $100K setiap BTC diunjurkan pada akhir musim panas — awal musim luruh 2021.

Pertumbuhan selepas pembetulan

Dalam minggu-minggu akan datang, pembetulan pasaran tidak dapat dielakkan, kerana pasaran memerlukan “dorongan baharu”. Ia mungkin disebabkan oleh kepekatan tinggi kedudukan jual pada bursa crypto besar apabila trend akan berubah.

Pada bulan Disember, secara meluas dipercayai bahawa senario sedemikian adalah mustahil, tetapi kita telah melihat pertumbuhan pesat sebanyak 1000% dua kali dalam sejarah pada tahun 2013 dan 2017. Kemudian, dengan cara itu, majoriti juga bercakap tentang kemustahilan berbilang kenaikan harga.

Mungkin juga menarik minat anda…

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Cara Membeli Bitcoin Dengan Luno

Luno: Cryptocurrency Exchange Pertama Yang Diluluskan di Malaysia

Deposit Transfer Bank Untuk Pelanggan Luno Di Malaysia

Mengapa Luno Perlu Mengesahkan Identiti Anda?

Bagaimana Saya Mengesahkan Identiti Saya Dengan Luno?

Bagaimana Nak Beli Dan Jual Bitcoin Di Malaysia?

Adakah Saya Sudah Terlewat Untuk Membeli Bitcoin?

Majoriti Pengurus Dana Crypto Melihat Bitcoin Cecah $100K Menjelang Akhir Tahun 2022

Majoriti Pengurus Dana Crypto Melihat Bitcoin Cecah $100K Menjelang Akhir Tahun 2022

Bagaimana Nak Beli Dan Jual Bitcoin Di Malaysia?

Tags :

No comment for Satu dorongan baru. Mengapa Bitcoin mungkin berharga USD 100K tahun ini?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Satu dorongan baru. Mengapa Bitcoin mungkin berharga USD 100K tahun ini?

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baik untuk menjalankan perniagaan di eBay.

Posted at September 18, 2023

Pengenalan kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baharu dan lebih baik untuk menjalankan perniagaan secara global di eBay. PENTING! Semua penjual baharu dan... Read More

Bagaimana Saya Boleh Berjaya di eBay?

Bagaimana Saya Boleh Berjaya di eBay?

Posted at September 11, 2023

Bagaimana untuk melengkapkan jualan di eBay? eBay ialah tapak lelongan terbesar di internet. Jadi, wajarlah tempat ini adalah tempat terbaik untuk menjana wang dengan... Read More

Bolehkah Rakyat Malaysia Menjual di eBay

Bolehkah Rakyat Malaysia Menjual di eBay? Bagaimana untuk Berjaya Melakukannya?

Posted at September 10, 2023

Bolehkah Rakyat Malaysia Menjual di eBay? Bagaimana untuk Berjaya Melakukannya? Bolehkah orang Malaysia menjual di eBay? Apakah eBay? eBay ialah tapak beli-belah dalam talian... Read More

Cara Buat Bayaran Bil TNB Secara Online

Cara Buka Akaun TNB Secara Online

Posted at September 10, 2023

Cara Buka Akaun TNB Secara Online – Semakan Online hari ini nak buat tutorial Cara Buat Bayaran Bil TNB Secara Online di komputer. Sebenarnya... Read More

Nak Buat Bisnes Di eBey? Anda Perlu Kuasai 5 Perkara Ini Sahaja

Posted at September 8, 2023

Nak Buat Bisnes Di eBey? Tak susah sebenarnya cara nak menjual dan buat duit dengan eBay. syaratnya anda perlu tahu perkara asas dan mindset... Read More