HOME
Home » Umum » Satu dorongan baru. Mengapa Bitcoin mungkin berharga USD 100K tahun ini?

Satu dorongan baru. Mengapa Bitcoin mungkin berharga USD 100K tahun ini?

Posted at | Categorised in Umum

Sepanjang tiga bulan (Jan 2021) yang lalu, mata wang kripto utama telah meningkat tiga kali ganda dalam harga. Pakar telah menamakan keadaan di mana ia akan berkembang dua kali lagi tahun ini.

Pada malam 18 Mac, harga Bitcoin sekali lagi menghampiri paras $60K. Mata wang kripto pertama mula berkembang secara aktif dalam harga selepas ia memecahkan paras $20K pada Disember tahun lepas. Nilai mata wang kripto telah meningkat tiga kali ganda dalam masa tiga bulan.

Satu dorongan baru. Mengapa Bitcoin mungkin berharga USD 100K tahun ini?

Satu dorongan baru. Mengapa Bitcoin mungkin berharga USD 100K tahun ini?

Kini ramai peniaga dan pelabur menjangkakan pertumbuhan harga mata wang kripto pertama ke tanda penting seterusnya $100K. Pengguna Twitter juga melancarkan flash mob, di mana mereka memasang foto dengan “mata laser” dalam avatar dan berjanji untuk tidak mengubahnya sehingga Bitcoin akan mencapai $100K.

Dalam flash mob sertai anak lelaki John Lennon Sean, Ketua Pegawai Eksekutif Tesla Elon Musk, pengasas bersama Morgan Creek Digital Anthony Pompliano dan lain-lain. Pada masa yang sama, pengasas Heisenberg Capital, Max Kaiser, meramalkan bahawa pertumbuhan inflasi mata wang negara boleh menyebabkan Bitcoin melebihi tanda $100K dan mencapai tahap $220K pada tahun ini.

Ramai pakar bersetuju bahawa kebarangkalian bahawa mata wang kripto pertama pada tahun 2021 akan naik harga kepada $100K adalah sangat tinggi. Dinamik Bitcoin pada masa ini hampir sempurna sepadan dengan dinamik aset dengan nilai defisit. Menurut model penilaian Stok-ke-Alir (digunakan untuk menganggarkan nilai aset defisit), matlamat $100K boleh dicapai tahun ini.

Minat pemain institusi

Sebab pertama untuk pertumbuhan sebut harga Bitcoin adalah permintaan yang tinggi untuk mata wang kripto pertama daripada pemain institusi, pakar nota FXOpen. Minat mereka semakin meningkat dengan latar belakang nilai rekod mata wang kripto utama dan hanya akan merangsang pertumbuhannya pada masa hadapan.

Dasar Rizab Persekutuan AS dan ketidakstabilan ekonomi yang timbul akibat daripada pelepasan dolar baharu yang belum pernah berlaku sebelum ini mungkin memainkan peranan dalam pertumbuhan harga Bitcoin.

Jika senario Stock-to-Flow akan terus direalisasikan, maka harga $100K setiap BTC diunjurkan pada akhir musim panas — awal musim luruh 2021.

Pertumbuhan selepas pembetulan

Dalam minggu-minggu akan datang, pembetulan pasaran tidak dapat dielakkan, kerana pasaran memerlukan “dorongan baharu”. Ia mungkin disebabkan oleh kepekatan tinggi kedudukan jual pada bursa crypto besar apabila trend akan berubah.

Pada bulan Disember, secara meluas dipercayai bahawa senario sedemikian adalah mustahil, tetapi kita telah melihat pertumbuhan pesat sebanyak 1000% dua kali dalam sejarah pada tahun 2013 dan 2017. Kemudian, dengan cara itu, majoriti juga bercakap tentang kemustahilan berbilang kenaikan harga.

Mungkin juga menarik minat anda…

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Cara Membeli Bitcoin Dengan Luno

Luno: Cryptocurrency Exchange Pertama Yang Diluluskan di Malaysia

Deposit Transfer Bank Untuk Pelanggan Luno Di Malaysia

Mengapa Luno Perlu Mengesahkan Identiti Anda?

Bagaimana Saya Mengesahkan Identiti Saya Dengan Luno?

Bagaimana Nak Beli Dan Jual Bitcoin Di Malaysia?

Adakah Saya Sudah Terlewat Untuk Membeli Bitcoin?

Majoriti Pengurus Dana Crypto Melihat Bitcoin Cecah $100K Menjelang Akhir Tahun 2022

Majoriti Pengurus Dana Crypto Melihat Bitcoin Cecah $100K Menjelang Akhir Tahun 2022

Bagaimana Nak Beli Dan Jual Bitcoin Di Malaysia?

Tags :

Related Post to Satu dorongan baru. Mengapa Bitcoin mungkin berharga USD 100K tahun ini?

Panduan Berniaga Di Shopee Percuma!

Posted at

Panduan berniaga di Shopee ini hanya percuma bagi anda yang masih tercari-cari idea perniagaan kecil dan otak masih beku tak tahu nak bisnes apa.... Read More

101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Posted at

101 idea perniagaan kecil yang boleh jadi perniagaan besar. Ikon bisnes Irfan Khairi pernah menulis ebook 101 idea perniagaan yang sangat membantu. Saya tidak... Read More

nak berniaga

Nak Berniaga Kena Keluarkan Tangan Dari Seluar!

Posted at

Nak berniaga? Bangunnnnn…!! Pada yang muda-muda BANGUN! Keluarkan tangan daripada seluar! DO YOU UNDERSTAND? Guys saya ni dah 11 tahu meniaga tau! Tonggang terbalik,... Read More

Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024?

Posted at

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024? Token XRP Ripple telah menunjukkan tanda-tanda membina momentum selepas lonjakan kadar pendanaan dalam pasaran niaga hadapan menunjukkan... Read More

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Posted at

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar – Pemasaran affiliate membantu anda buat duit dalam talian dengan mempromosikan produk dan perkhidmatan orang lain. Ia... Read More