HOME
Home » Cryptocurrency » 10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022.

Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Syiling meme, cryptos, dan NFT telah menjadikan ruang crypto agak menarik, sementara itu menghasilkan jutawan dalam beberapa bulan. Sudah tentu, terdapat korban, tetapi ia tidak menghalang orang lain daripada mencuba nasib mereka sendiri dalam ruang crypto.

Pada masa ini, crypto popular lain selain bitcoin ialah Shiba Inu dan Dogecoin. Kedua-dua syiling ini telah menjadi tajuk utama hampir setiap hari sejak beberapa bulan lalu. Ia seperti DOGE dan SHIB dalam pertarungan anjing crypto yang telah mengambil ruang crypto.

SHIB dan DOGE adalah berdasarkan teknologi yang sangat berbeza, walaupun kedua-duanya tidak istimewa atau unik. Setelah berkata demikian, pertarungan antara Dogecoin vs. Shiba Inu ini telah menyedarkan orang ramai bahawa DOGE akhirnya akan menjadi pelaburan yang lebih menguntungkan daripada SHIB.

Mari kita terokai 10 sebab mengapa ia mungkin betul dan mengapa DOGE akan mengekalkan gelarannya sebagai syiling meme terbaik.

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

DOGE bagus untuk pemula kripto: Kemeruapan besar Dogecoin pada tahun lalu mungkin membuatkan pelabur tersentak, tetapi melabur dalam sesuatu yang boleh melonjak atau menjunam dalam masa beberapa minit memerlukan pemikiran yang kuat. DOGE ialah pelaburan yang baik untuk pemula kerana memegang DOGE untuk tempoh yang berpanjangan boleh memberi pelabur gambaran tentang pelaburan kripto. Ketidaktentuan dan keuntungan adalah sebahagian daripada kursus, tetapi pelabur mesti bersedia untuk mengharungi badai.

Asas SHIB tidak sejajar dengan pertumbuhan pesatnya: Walaupun Shiba Inu telah memperoleh pulangan yang memecahkan rekod sejak kebelakangan ini, perkara tersebut lebih berkaitan dengan gembar-gembur kripto dan bukannya asas bersepadunya. Sebab utama kenaikan harga SHIB adalah peminatnya yang besar. Lebih ramai orang melabur, lebih tinggi risikonya. Akhirnya, pelabur tersebut akan menjual token mereka untuk mengeluarkan pendapatan mereka, dan harga kripto akan jatuh.

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

SHIB adalah untuk pelaburan jangka pendek dalam pasaran berisiko ini: Pelaburan jangka pendek seperti Shiba Inu berpotensi untuk menjana wang yang banyak dalam tempoh yang singkat, tetapi apabila ia jatuh, ia secara amnya jatuh teruk. SHIB mungkin mata wang kripto baharu yang menarik, tetapi ia mungkin berbahaya. Cara yang lebih selamat adalah dengan membeli pelaburan yang sihat dan menyimpannya untuk jangka panjang.

DOGE menjadi lebih pantas buat masa ini: Dogecoin mempunyai ciri cemerlang yang dipanggil algoritma Scrypt, yang merupakan titik perbezaan utama daripada SHA256 Bitcoin dan memudahkan penciptaan blok yang lebih pantas, menjadikannya lebih pantas daripada BTC. Sementara itu, SHIB ialah token ERC-2 yang berfungsi pada mekanisme bukti kerja Ethereum. Ia secara teorinya serupa dengan DOGE tetapi, dalam praktiknya, mencerminkan pemasaan operasi rangkaian induk.

Musk tidak memiliki SHIB: Elon Musk ialah penyokong kuat dan penyokong DOGE. Dia bahkan melabelkan dirinya sebagai ‘Dogefather.’ Dalam tweet baru-baru ini, Musk telah menjelaskan dengan tepat mengapa dia meletakkan kepercayaannya pada crypto dan bahawa orang biasa di Tesla dan SpaceX memberi inspirasi kepadanya dengan idea syiling orang yang benar.

Dogecoin ialah simpanan nilai yang lebih boleh dipercayai: Dogecoin telah dicipta kembali pada tahun 2017, sebagai model “fork” Litecoin, yang merupakan model BTC. Mekanisme Dogecoin berakar umbi dalam penggunaannya yang dimaksudkan sebagai kaedah pertukaran P2P yang sangat mudah diakses dan akhirnya menghalang pegangan jangka panjang yang semakin berkurangan peredaran dan meminimumkan yuran transaksi. Pembangun di sebalik Shiba Inu telah mengambil cara yang jauh berbeza dan kurang canggih dalam hal mekanisme bekalan token.

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

Kedudukan pasaran DOGE adalah unik: model perlombongan DOGE, status inflasi dan hubungan dengan Litecoin adalah unik. Selain itu, memandangkan kebimbangan mengenai kesan alam sekitar perlombongan kripto, pakar meramalkan bahawa Dogecoin akan beralih kepada model pengesahan bukti pegangan, di mana pemegang syiling mengesahkan transaksi.

Shiba Inu tidak mempunyai utiliti dunia sebenar: Sejujurnya, sebahagian besar mata wang kripto tidak mempunyai sebarang utiliti dunia sebenar. Tetapi penglibatan dunia sebenar SHIB adalah sangat rendah. Walaupun ia adalah salah satu daripada 15 mata wang kripto teratas berdasarkan had pasaran global, hanya 365 peniaga di seluruh dunia yang menerima token ini sebagai bentuk mata wang yang sah.

Pengaruh media sosial terhadap Shiba Inu: Sebilangan besar lembaga media sosial telah mengetahui bahawa media sosial seperti Twitter atau Reddit mempunyai banyak siaran yang menggalakkan penggunaan token. Walaupun ragu-ragu bahawa pelabur akan merancang pelaburan jangka panjang akan mempercayai posts sedemikian, tetapi jumlah posts yang menyebut ‘SHIB’ atau “Shiba Inu’ dan ‘pump’ telah membuka mata pelabur.

DOGE menjadi lebih arus perdana: Seperti mana-mana mata wang lain, Dogecoin memperoleh nilainya daripada penerimaan meluasnya sebagai medium pertukaran. Walaupun beberapa perniagaan kecil kini menerima Dogecoin sebagai satu bentuk pembayaran, kesan ekonomi mereka adalah sifar.

ARTIKEL INI BUKAN NASIHAT KEWANGAN & UNTUK TUJUAN PENDIDIKAN SAHAJA!

Pautan penting untuk anda baca:

Perkara yang anda perlu tahu sebelum melabur dalam Kripto
Cara melebur dengan bijak dalam Kripto
Buat duit dengan eBay
Bisnes tudung
Bisnes tudung online
Bisnes tudung tepu?

Tags :

Related Post to 10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More

Cryptocurrency Yang Akan Membuat Anda Kaya

10 Cryptocurrency Yang Akan Membuat Anda Kaya

Posted at

10 Cryptocurrency Yang Akan Membuat Anda Kaya! Membeli mata wang kripto ini sebelum 2022 pasti akan menjadikan anda kaya. Mata wang kripto boleh menjadi... Read More