HOME
Home » Auto » Superbike Aprilia RSV4 2021 Yang Terbaru Lebih MENGANCAM!

Superbike Aprilia RSV4 2021 Yang Terbaru Lebih MENGANCAM!

Posted at | Categorised in Auto

Hei kawan! Ini adalah Kilang Superbike Aprilia RSV4 2021 yang baru.

Kelajuan tertinggi Aprilia RSV4 baru ialah 305 km / jam.

Tidak dapat disangkal dalam kejernihan reka bentuk dan teknologi terapannya, Aprilia RSV4 2021 dirancang sekitar enjin 65 ° V4 yang belum pernah dilihat pada motorsikal sport, dan bingkai yang merupakan pewaris dinasti yang telah memenangi 18 gelaran dan 143 perlumbaan Grand Prix dalam kelas 250 GP, diperkuat dengan sistem elektronik terkini untuk menguruskan enjin dan prestasi dinamik superbike.

Aprilia sebenarnya, yang pertama menggunakan standard pemecut multimap Ride-by-wire dari kilang, tetapi yang terpenting, yang pertama mempatenkan platform kawalan dinamik APRC, rangkaian elektronik yang paling berkesan dan lengkap penyesuaian perkhidmatan penunggang untuk memaksimumkan prestasi.

Superbike Aprilia RSV4 2021 Yang Terbaru Lebih MENGANCAM!

Superbike Aprilia RSV4 2021 Yang Terbaru Lebih MENGANCAM!

Setelah menguasai kategori ini selama lebih dari satu dekad, Aprilia mempersembahkan RSV4 baru, bertekad untuk mempertahankan peranannya sebagai pusat rujukan untuk motorsikal supersport. Langkah evolusi melibatkan setiap aspek motorsikal: reka bentuk, aerodinamik, ergonomik, enjin, seni bina casis dan peralatan standard untuk meningkatkan prestasi di trek dari segi masa pusingan dan kemudahan mencapai pusingan terbaik anda.

Juga baru, nama-nama yang membezakan model yang ada: Aprilia RSV4 2021 mewakili platform tingkat atas yang spektakuler, terima kasih sebahagiannya untuk prestasi enjin 1100 cc, 217 HP V4 HP, sedangkan Aprilia RSV4 Factory menambah beberapa yang lebih halus ciri teknikal, seperti suspensi separa aktif yang dikembangkan dengan kerjasama Öhlins, dan juga sepasang roda aluminium.

Superbike Aprilia RSV4 2021 Yang Terbaru Lebih MENGANCAM!

Tahap prestasi yang ditawarkan oleh Aprilia RSV4 adalah yang terbaik yang diharapkan oleh pelumba sukan, dan digabungkan dengan watak dan bunyi yang tidak dapat ditiru dari V4 dari Noale. Tidak ada enjin lain yang dapat membanggakan sejarah kemenangan selama sepuluh tahun. Platform yang mampu memenuhi keperluan pelumba sukan paling maju dan juga landasan luar biasa untuk mengembangkan motorsikal lumba. Tidak seperti julat sebelumnya, di mana versi RR dilengkapi dengan 1000 cc, 201 HP Aprilia V4, model RSV4 dan RSV4 Factory baru kini dikuasakan oleh powerplan 1100 cc yang sama dengan prestasi yang sama.

Berbanding dengan unit yang melengkapkan Kilang RSV4 1100, mesin Aprilia RSV4 baru mendapat nisbah bore ke strok baru, dengan yang terakhir berubah dari 52.3 mm sebelumnya ke 53.3 mm semasa (lubang 81 mm tetap tidak berubah) . Crankshaft baru, dengan peningkatan radius engkol, dan engkol atas telah disesuaikan untuk lekapan baru.

Superbike Aprilia RSV4 2021 Yang Terbaru Lebih MENGANCAM!

Oleh itu, anjakan enjin bergerak dari 1078 cc sebelumnya ke 1099 cc semasa, dengan itu memanfaatkan tork yang tersedia dari 122 Nm sebelumnya pada 11.000 rpm ke nilai semasa 125 Nm pada 10,500 rpm. Sebagai tambahan kepada nilai tork puncak yang ketara, penting untuk diperhatikan bagaimana peningkatannya di seluruh julat output kuasa, hasil yang sangat penting untuk menjadikan RSV4 tidak hanya lebih efektif dalam percepatan yang sudah dari kecepatan rendah pada litar, tetapi juga menguatkan ke menumpang di jalan raya.

Kuasa tetap sama dengan versi sebelumnya: 217 HP pada 13.000 rpm, sudah termasuk yang tertinggi, walaupun powerplat mematuhi piawaian Euro 5 dan yang juga memungkinkan RSV4 melebihi ambang 305 km / jam bahagian atas yang sebenarnya kepantasan.

ECU 11MP Magneti Marelli ECU baru diperkenalkan yang menjamin kemungkinan menghubungkan lebih banyak elemen dan menguruskan algoritma yang lebih kompleks, berkat bilangan pin yang lebih tinggi (dari 80 hingga 144) dan berkat kapasiti pengiraan yang empat kali lebih cepat daripada yang sebelumnya satu. Untuk menjadikan enjin mematuhi standard anti-pencemaran Euro 5 yang ketat, sistem ekzos baru dibangunkan dengan penukar pemangkin substrat seramik, lebih kuat dan inersia terma yang lebih rendah (mencapai suhu operasi lebih cepat, sehingga menyumbang kepada pengurangan pelepasan pencemaran , walaupun lebih ringan daripada yang digunakan sebelumnya pada RSV4 RR.

CR-V Pembawa Standard Untuk SUV
Review Pandang Pertama Aprillia RS660

Related Post to Superbike Aprilia RSV4 2021 Yang Terbaru Lebih MENGANCAM!

Review Pandang Pertama Aprillia RS660

Review Pandang Pertama Aprillia RS660

Posted at

Review Pandang Pertama Aprillia RS660 – Aprillia RS 660 yang baru sangat menyeronokkan, dan pecutannya cukup pantas untuk membuatkan anda tersengih! Pada beberapa tahun... Read More