HOME
Home » Umum » Ketahui Rahsia Temuduga Kerajaan Sebelum Melangkah Kaki Ke Bilik Temuduga

Ketahui Rahsia Temuduga Kerajaan Sebelum Melangkah Kaki Ke Bilik Temuduga

Posted at | Categorised in Umum

Rahsia Temuduga Kerajaan – Apakah kerjaya yang paling selamat selain dari kerja kerajaan? Kita melihat ramai malah terlalu ramai yang hilang kerja akibat wabak Covid 19 yang melanda seluruh dunia.

Pada pengamatan anda golongan mana yang kurang terjejas dengan pendamik ini?

Kita melihat industri pelancongan melingkup gulung tikar, industri peerbangan juga terjejas teruk dengan ribuan orang hilang pekerjaan.

Peniaga-peniaga juga terjejas teruk, kedai-kedai makan yang dulunya menerima kunjungan ramai pelanggan, mengalami kerugian besar dan sangat susah nak recover sehingga kerajaan terpaksa memberi bantuan.

Dari pemerhatian kami kerjaya yang paling selamat untuk anda ceburi ialak kerja kerajaan.

Namun untuk mendapat menjawat jawatan di jabatan kerajaan bukan suatu perkara mudah kerana persaingan yang sangat tinggi.

Mungkin anda pelajar terbaik di universiti, tetapi belum tentu anda diterima bekerja jika anda tidak membuat persediaan yang cukup untuk menghadapi temuduga kerajaan.

Semestinya soalan-soalan yang berbeza dari soalan-soalan di dewan peperiksaan di universiti.

Bagi seseorang yang ingin menjawat jawatan di jabatan kerajaan wajib mendapat ilmu yang betul sebelum menghadirkan diri ke bilik temuduga. Tidak cukup dengan hanya ilmu yang anda pelajari di universiri sahaja.

Rahsia Temuduga Kerajaan

Rahsia Temuduga Kerja Kerajaan

Kerja kerajaan menjadi impian sebahagian orang, mengapa begitu? Kerana inilah kerjaya yang paling selamat dan menjamin masa depan.

Kerjaya saya kesemuanya bekerja dengan syarikat swasta (private sector). Saya mengalami ‘stress’ atas tekanan kerja. Akhirnya saya mengambil keputusan berhenti dan berdoa semuga Allah swt memberi petunjuk kepada saya didalam usaha saya mendapatkan kerja lain dan mencuba jawatan kerajaan. Puan Ann Rohani

Baca apa kata puan Ann seterusnya di sini.

Adakah anda benar-benar berminat bekerja di sektor awam atau mudahnya kerja kerajaan? Pasti ada suatu halangan besar yang menanti anda untuk menceburi diri dalam sektor kerajaan.

Halangan pertama untuk manjawatan jawatan kerajaan ia menjawab soalan temuduga, jadi saya syorkan anda memiliki ebook Rahsia Persiapan Temuduga Kerja Kerajaan ini yang disusun dengan teliti soalan-soalan sebenar proses temuduga.

Adakah anda Pasti Akan Lulus Temuduga Kerajaan Yang Anda Hadiri?

Ada orang berfikir untuk mendapat kerja kerajaan kena ada kebel besar atau orang dalam untuk menyokong permohonan anda. Anda silap besar jika berfikiran demikian, zaman itu telah jauh berlalu, jangan lagi anda bermimpi.

Anda fikir anda seorang yang hebat dengan keputusan yang hebat, tetapi yang nyatanya ramai je yang gagal dalam temuduga kerajaan yang mereka hadiri kerana terlalu yakin dengan diri sendiri lantas tidak membuat persediaan yang secukupnya.

Anda merasa dah cukup bersedia dengan membaca macam-macam buku panduan temuduga, tetapi sebenarnya panduan itu tidak benar-benar menjurus kepada temuduga kerajaan di negara ini di maan anda berada.

Susah Sangat Ke Temuduga Kerajaan Ni?

Jawapannya susah dan tidak susah

Macam mana tu?

Temuduga kerajaan kerajaan sangat susah jika anda tidak membuat persediaan yang betul atau membaca panduan yang salah. 90% calon temuduga kerajaan gagal kerana membuat persediaan sambil lewa dan tidak bersungguh-sungguh.

Penampilan diri yang menyimpang dari kehendak penal penemuduga, anda fikir anda boleh berpakaian sembarangan tanpa mengikut kod etika berpakaian di jabatan kerajaan.

Dan banyak lagi…

Tapi jangan risau, anda boleh melalui jalan pintas untuk lulus temuduga kerajaan dengan membaca buku panduan persiapan temuduga kerja kerajaan yang ditulis selengkapnya mengikut kehendak penal penemuduga kerajaan.

Siapa yang perlukan ebook ini?

Jika anda yang pernah bekerja di sektor swasta dan telah diberhentikan kerja atau ingin bertukar kerjaya.

Anda yang merasakan kerjaya di sektor swasta memberi tekanan jiwa dan tidak selamat.

Anda yang baru menamatkan pengajian dan sedang mencari pekerjaan di sektor awam.

Anda yang inginkan suatu kerjaya yang terjamin dan selamat!

Temuduga kerja kerajaan

Daftar menggunakan link ini dan anda akan menerima Bitcoin bernilai RM25.00 apabila anda memasukkan wang ke dalam wallet Luno anda dan membeli atau menjual Bitcoin dengan nilai RM250.

Tags :

No comment for Ketahui Rahsia Temuduga Kerajaan Sebelum Melangkah Kaki Ke Bilik Temuduga

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Post to Ketahui Rahsia Temuduga Kerajaan Sebelum Melangkah Kaki Ke Bilik Temuduga

Adakah Sudah Terlambat untuk Melabur dalam Matawang Kripto?

Adakah Sudah Terlambat untuk Melabur dalam Matawang Kripto?

Posted at

Harga kripto terus jatuh. Adakah ini bermakna anda telah terlepas peluang untuk membeli? Key-Point Mata wang kripto terkemuka telah jatuh sekitar 50% sejak November.... Read More

Adakah bijak untuk melabur dalam XRP?

Adakah bijak untuk melabur dalam XRP?

Posted at

Apakah XRP? Ripple ialah protokol pembayaran yang menggunakan teknologi blockchain untuk memproses pemindahan wang antarabangsa. Ia menawarkan yuran transaksi yang rendah dan masa pemprosesan... Read More

Rahsia Teknik Menjawab Soalan Temuduga Kerja Kerajaan

Posted at

Rahsia Teknik Menjawab Soalan Temuduga Kerja Kerajaan – Adalah salah satu ketakutan terbesar calon sebelum pergi ke temuduga kerja kerajaan; anda telah tiba tepat... Read More

Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Posted at

Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan – Sama seperti temuduga kerja yang lain, temuduga kerja kerajaan memerlukan persediaan yang mantap. Meluangkan masa anda untuk menyelidik... Read More

Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Posted at

Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan – Siapa yang tak nak kerja di jabatan kerajaan, selain dari terjamin, kerja kerajaan agak mudah dari bekerja dengan... Read More