HOME
Home » Bisnes » 30 Tips Membuat Iklan Bisnes Kecil Anda

30 Tips Membuat Iklan Bisnes Kecil Anda

Posted at | Categorised in Bisnes

30 Tips Membuat Iklan Bisnes Kecil Anda –  Ada berbagai cara nak mempromosi bisnes atau perniagaan anda.

Selagi orang terus membuat produk baru, mereka akan terus membuat iklan. Berikut adalah 30 tips reka bentuk iklan yang akan “menangkap” pelanggan. Insyallah dijamin.

Ini adalah cara lama untuk mengumumkan kepada dunia ‘Saya mempunyai produk, inilah yang dilakukannya, dan inilah sebabnya anda harus membelinya’.

Sejak kebelakangan ini, iklan menjadi lebih kreatif sehingga kita mempunyai harapan yang tinggi terhadap iklan tersebut. Tetapi bagaimana kita memenuhi jangkaan tersebut?

Kami telah mengumpulkan 30 contoh kajian kes pengiklanan yang dibuat dengan indah yang masing-masing mempunyai banyak hikmah dan tip reka bentuk untuk disampaikan.

Oleh itu, jika anda ingin menggunakan beberapa teknik pengiklanan, atau jika anda membuat iklan anda sendiri, ikutilah penulisan kerana kami akan tunjukkan 30 iklan yang hebat.

Biarkan Ianya Ringkas

Apabila banyak di antara kita shoot gambar iklan, kita membayangkan gambar-gambar mewah yang memamerkan produk, ciri-ciri dan sebab-sebab mengapa kita harus membelinya. Anda pasti boleh melalui jalan itu dengan iklan anda, atau anda boleh memilih jalan yang lebih ringkas.

Lihat iklan ini oleh Lego yang melucutkan segala sesuatu dan bergantung pada satu gambar dan idea. Tanpa berserabut, hanya mesej yang jelas dan mudah dicerna, iklan ini menangkap imaginasi yang kompleks dalam bentuknya yang paling ringkas.

30 Tips Hebat Buat Iklan Bisnes Kecil Anda

Menangkap idea yang lebih mudah dan lebih umum dengan cara yang lebih mudah bukan sahaja menjadikan iklan yang berkesan, tetapi juga memberi peluang kepada iklan ini untuk menarik lebih ramai orang. Satu-satunya orang yang disasarkan secara langsung adalah mereka yang telah bermain dengan lego dan telah mengalami permainan imaginasi, yang merupakan pasaran sasaran yang cukup luas. Oleh itu, membuat iklan simple (baik dari segi mesej dan reka bentuk) boleh menjadi tiket sehala untuk iklan yang hebat.

Sertakan Seruan Untuk Bertindak (Call To Action)

Panggilan untuk bertindak banyak digunakan dalam reka bentuk promosi, terutama iklan. Sekiranya anda tidak biasa, ajakan bertindak adalah salinan yang mendorong atau mengajak penonton untuk mengambil tindakan. Beberapa ajakan bertindak yang mungkin anda kenal adalah perkara seperti “Beli sekarang”, “Masuk sementara stok masih ada”, dll.

Tips Hebat membuat Iklan Bisnes Kecil Anda

Panggilan untuk bertindak berfungsi dengan sangat baik dalam pengiklanan apabila digunakan secara bijaksana dan bijak. Contohnya, lihat seruan bertindak pelbagai guna untuk Zoo Monarto ini. Panggilan ini bukan sahaja mengundang pengguna untuk datang ke zoo, tetapi juga membantu menjelaskan dan menghubungkan gambar di atas.

Oleh kerana panggilan ini disertakan dengan grafik dan konsep yang pintar, ia tetap ringkas dan terarah dan menjadi fokus utama halaman. Sebilangan besar iklan lain dapat menurunkan hierarki ajakan bertindak mereka sehingga iklan kecil, hampir subliminal. Tetapi, jika ajakan bertindak anda adalah sebahagian daripada mesej utama anda, jangan takut untuk menjadikannya besar, berani, dan letakkan di hadapan.

Segala rahsia pengiklanan terdapat dalam Ebook di bawah dengan potongan harga istimewa:

Tips Hebat membuat Iklan Bisnes Kecil Anda

Bisnes Tudung
Rahsia bisnes tudung

Fokus Kepada Niches

Seperti semua reka bentuk, anda menghasilkan karya yang mensasarkan kumpulan pengguna tertentu. Mewakili kumpulan pengguna ini secara langsung dalam iklan anda adalah cara yang baik untuk memberi isyarat bahawa anda bercakap dengan mereka. Tetapi, bagaimana kita melakukan ini jika pasaran sasaran kita cukup luas?

Contohnya, pisau cukur jenama Wilkinson Sword mempunyai pasaran sasaran yang sangat luas. Kempen iklan mereka adalah rangkaian tiga iklan yang masing-masing dirancang untuk menarik minat pelbagai pengguna. Dengan menampilkan orang dengan ciri wajah yang berbeza dan gaya rambut yang mungkin kelihatan baik, setiap iklan dapat menumpukan kepada sebilangan besar orang.

Tips Membuat Iklan Bisnes Kecil AndaTips Membuat Iklan Bisnes Kecil Anda – canva.com

Dengan menggunakan kempen empat iklan dan bukannya satu, Wilkinson Sword dapat menggunakan satu konsep yang kuat dan pintar, dan mengembangkannya lebih jauh dari segi sasaran pasaran langsung dengan menggunakan orang dan genre yang berbeza. Ringkasnya, Wilkinson Sword dapat menarik bukan hanya untuk satu jenis orang tertentu, tetapi juga untuk pengguna pisau cukur secara keseluruhan.

Adakah pendapatan pasif sesuai untuk anda?
Cara membeli Bitcoin dengan kad kredit
16 Strategi pemasaran yang hebat
Cara buat duit online

Gunakan Metafora Visual

Salah satu teknik besar dalam permainan iklan adalah metafora visual. Sama seperti metafora bertulis, metafora visual mewakili satu konsep dengan membandingkannya dengan konsep yang lain (sering tidak berkaitan). Keliru? Lihat contoh ini dari Elter Drugs.Tips Membuat Iklan Bisnes Kecil AndaTips Membuat Iklan Bisnes Kecil Anda – canva.com

Iklan ini memberi amaran kepada orang ramai mengenai penyakit bawaan makanan dengan membandingkan artichoke yang tidak dicuci dengan bahan letupan. Dengan membuat metafora visual, Elter Drugs dapat menyampaikan mesej yang kuat mengenai keselamatan makanan dan Bahagian Terapi Gastrik dan Antibakteria Elter Drugs sendiri tanpa menunjukkan gambar sensitif.

Semasa merangka metafora visual, berusaha sehingga anda memperoleh metafora yang nampaknya cukup jelas untuk difahami oleh pengguna dalam satu kejadian. Tidak ada perasaan yang lebih buruk daripada menunjukkan kepada seseorang reka bentuk anda dan meminta mereka mengatakan “Saya tidak mengerti”. Berusahalah untuk mengembangkan metafora visual yang pintar tetapi jelas dan jelas. Adakah ia mudah? Tidak juga. Tetapi adakah hasilnya berbaloi? Hampir pasti.

Tags :

Related Post to 30 Tips Membuat Iklan Bisnes Kecil Anda

memulakan perniagaan tudung

23 Kelebihan Bisnes Tudung Secara Online

Posted at

Jom kita semak 23 Kelebihan Bisnes Tudung Secara Online! Sila ambil perhatian bahawa data yang disediakan dalam artikel kelebihan bisnes tudung secara online ini... Read More

memulakan perniagaan tudung

Bagaimana Memulakan Perniagaan Tudung Yang Berjaya?

Posted at

Bagaimana Memulakan Perniagaan Tudung Yang Berjaya? Tudung telah menjadi simbol pemerkasaan, fesyen, dan identiti budaya bagi jutaan wanita Islam di seluruh dunia. Akibatnya, permintaan... Read More

Panduan Memulakan Bisnes Tudung Anda Sendiri

Panduan Memulakan Bisnes Tudung Anda Sendiri

Posted at

Panduan Langkah demi Langkah Memulakan Bisnes Tudung Anda Sendiri. Industri bisnes tudung semakin berkembang sejak beberapa tahun, dengan semakin ramai wanita memilih pilihan fesyen... Read More

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda

Posted at

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda – Apabila dilakukan dengan betul, blog perniagaan boleh memasarkan syarikat anda, menarik pelanggan baharu dan meletakkan anda sebagai... Read More

Jual Barang Lama Anda Secara Online

Posted at

Tapak pasaran peer-to-peer dalam talian telah memudahkan individu persendirian untuk menjual barangan yang tidak diingini dengan cepat. Sama ada di eBay, Craigslist, Facebook Marketplace,... Read More