HOME
Home » Cryptocurrency » XRP vs XLM – Mana yang Akan Berprestasi Lebih Baik Pada Bulan Jun?

XRP vs XLM – Mana yang Akan Berprestasi Lebih Baik Pada Bulan Jun?

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Matlamat kedua-dua Ripple (XRP) & Stellar (XLM) adalah untuk memindahkan wang dengan kos rendah dan kelajuan tinggi. Walaupun yang XRP lebih memfokuskan diri pada sektor perbankan, yang XLM lebih memfokuskan kepada bahagian dunia tanpa institusi kewangan.

Dalam artikel ini, BeInCrypto akan melihat pergerakan keduanya untuk menentukan mana yang berpotensi lebih tinggi untuk kenaikan pada bulan Juni.

XRP

XRP menurun dengan ketara pada akhir bulan Mei, jatuh di bawah ambang $ 1.00 Namun, ia melambung di kawasan $ 0.66, mengesahkannya sebagai sokongan (support).

Sebelum keluar pada bulan Mac, XRP telah diperdagangkan di bawah tahap ini sejak April 2018. Oleh itu, ia terkumpul selama kira-kira tiga tahun sebelum pecah dan kini telah kembali untuk mengesahkan kawasan tersebut sebagai sokongan.

Petunjuk teknikal masih memberikan tinjauan menaik. Oscillator Stochastic meningkat dan RSI di atas 50. Walaupun MACD telah menghasilkan beberapa bar momentum yang lebih rendah, ia tidak memberikan isyarat pembalikan penurunan kerana kurangnya penutupan penurunan (bearish close).

Oleh itu, bacaan mingguan masih meningkat. Tahap rintangan terdekat seterusnya adalah pada $ 1.70 dan $ 2.07.

XRP vs XLM - Mana yang Akan Berprestasi Lebih Baik Pada Bulan Jun?

XRP vs XLM – Mana yang Akan Berprestasi Lebih Baik Pada Bulan Jun?

Carta harian menunjukkan saluran selari (sideway) yang menurun sejak 14 April. Saluran seperti itu sering mengandungi pergerakan pembetulan.

Semasa berada di dalam channel, XRP merosot di bawah kawasan sokongan $ 0.90. Namun, ia melambung di barisan sokongan pada 23 Mei (bulatan merah) dan telah meningkat sejak itu. Ini menjadikan pelarian sebelumnya sebagai penyimpangan, yang cenderung menyebabkan pergerakan berterusan ke arah lain.

Petunjuk teknikal agak menaik. MACD telah memberikan isyarat pembalikan kenaikan dan RSI meningkat walaupun berada di bawah 50. Walau bagaimanapun, Oscillator Stochastic masih menurun.

Kawasan rintangan utama dijumpai pada $ 1.46, yang merupakan garis rintangan saluran. Sekiranya berjaya bergerak di atas, XRP dijangka meningkat ke arah rintangan yang telah digariskan sebelumnya iaitu $ 1.70 dan $ 2.07.

 XRP vs XLM - Mana yang Akan Berprestasi Lebih Baik Pada Bulan Jun?

Carta XRP / BTC juga kelihatan menaik. Ini menunjukkan penembusan dari garis rintangan menurun yang berlaku sejak Ogos 2018. Ini sama dengan penembusan pasangan USD di atas kawasan $ 0.66.

Di samping itu, petunjuk teknikal adalah menaik. MACD meningkat, hampir melintasi di atas garis 0, oscillator Stochastic meningkat setelah membuat silang bullish, dan RSI di atas 50 dan telah menghasilkan perbezaan kenaikkan tersembunyi.

Terdapat rintangan kuat pada 4,200 satoshi. Sekiranya penembusan berlaku, XRP dapat meningkat pada kadar yang dipercepat.

XLM

Carta mingguan menunjukkan bahawa XLM menurun dengan ketara pada separuh kedua bulan Mei, jatuh ke paras terendah $ 0.256.

Namun, ia menuntut semula kawasan $ 0.325 tidak lama kemudian, mengesahkannya sebagai sokongan sekali lagi.

Walaupun melambung, petunjuk teknikal menurun. RSI telah jatuh di bawah 50 dan pengayun Stochastic telah membuat silang bearish (ikon merah). Di samping itu, MACD semakin berkurangan.

XRP vs XLM - Mana yang Akan Berprestasi Lebih Baik Pada Bulan Jun?

Carta harian gagal mengesahkan arah aliran kerana petunjuk teknikal menurun / neutral.

Walaupun tidak ada corak yang dapat dilihat, kemungkinan XLM diperdagangkan dalam baji menurun. Pada masa sekarang, harganya tepat pada garis sokongan corak, yang juga bertepatan dengan kawasan sokongan yang sebelumnya digariskan pada $ 0.325.

Walau bagaimanapun, coraknya belum dapat disahkan, kerana hanya garis sokongan yang telah disahkan cukup.

XRP vs XLM - Mana yang Akan Berprestasi Lebih Baik Pada Bulan Jun?

Carta XLM / BTC lebih menaik. Setelah terkumpul selama 300 hari, ia keluar dari kawasan 1.050 satoshi.

Penurunan yang diikuti menyebabkannya kembali untuk mengesahkan tahap sebagai sokongan. Tambahan pula, petunjuk teknikal adalah bullish, kerana osilator MACD, RSI, dan Stochastic semuanya positif. Namun, mereka menunjukkan kekurangan momentum.

Walaupun begitu, trend boleh dianggap bullish selagi XLM diperdagangkan di atas 1.050 satoshi. Rintangan seterusnya dijumpai pada 2.000 satoshi.

Entry menarik:

Buat Duit
Bagaimana Cara Membeli Bitcoin Hari Ini
14 Cara Berkesan Buat Duit RM100 Sehari Secara Online
Bagaimana Berita Boleh Mempengaruhi Harga Bitcoin
Bisnes Aiskrim

Tags :

Related Post to XRP vs XLM – Mana yang Akan Berprestasi Lebih Baik Pada Bulan Jun?

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More